O podjetju

Naše podjetje se je rojevalo leta 1991 v času osamosvajanja slovenske države. Ustanovili smo ga v Podlehniku, v bližini hrvaške meje. Mimo nas so se takrat na mejo pomikali konvoji vojaških vozil in velikokrat smo se zbali zavijanja siren in oglušujočega švistenja letal, ki so rezala zračni prostor.

Danes je lahko zapisati te spomine, takrat v letu 1991 pa smo bili v strahu, da bomo izgubili vse. Pa vendar so bila prva leta poslovanja po svoje lažja kot sedaj – dobavitelji so nam zaupali blago na odlog plačila ( brez osebnega jamstva ), država nas je bila pripravljena počakati s plačilom dajatev, kupci so imeli več denarja in bilo je veliko manj administrativnih ovir, za katere danes porabimo veliko časa.

Tako smo rasli in do leta 1999 odprli še tri kmetijske prodajalne, ter v letu 2002 zgradili novo poslovno stavbo v Kidričevem. V okviru poslovnega centra v Kidričevem poslujemo sedaj na 900 m2 lastne prodajne površine, kjer kmetom in vrtičkarjem ponujamo semena in sadike, gnojila, sredstva za varstvo rastlin, žitarice in drugo hrano za živali. Poslujemo še v Podlehniku in na Ptuju, na Zagrebški cesti 74 (Turnišče pri Ptuju), kjer kupcem ponujamo enak izbor blaga. V Kungoti pri Ptuju boste našli tudi naše skladišče za prevzem in odkup vaših pridelkov.

Že v letu 1994 smo pri nas razvili sistem, ki nagrajuje kupce na višino doseženega prometa in način plačila blaga. S kartico zvestobe  lahko kupci v naslednjem letu koristijo darilni bon, ki je odvisen od višine doseženega prometa v lanskem letu. Z zapisovanjem vsakega posameznega nakupa v bazo podatkov lahko kupcu kadarkoli izpišemo količinski in vrednostni nakup blaga (za primerjavo z lastnim knjigovodstvom) ali pa mu pomagamo z nasvetom, npr. kadar se sam ne more spomniti katero sorto semena je kupil lani. Nakupi se seštevajo in ob novem letu pripravimo kupcem obračun z vrednostnim bonom. Nakupi opravljeni s kreditnimi in debetnimi karticami se ne upoštevajo v dobropis.

V letošnjem letu smo razvili tudi prodajo vrečenih žitaric pravnim osebam ( koruza, ječmen, oves, pšenica) in druge hrane za živali (soja in pesni rezanci) po veleprodajnih cenah. Blago ponujamo zaenkrat na področju Maribora, Dravske in Savinjske doline in Zasavja, v naslednjem letu pa želimo tak način prodaje razširiti po vsej Sloveniji.

Z našimi 20 zaposlenimi delavci se trudimo, da bi bilo naše blago kvalitetnejšepostrežba prijaznejša in cene ugodnejše od konkurence.

Podatki o podjetju:

Naziv: Polje-dom podjetje za trgovino in ekonomsko svetovanje d.o.o.
Naslov: Zagrebška cesta 74
Telefon direktor: 02 / 788 08 75
Računovodstvo: 02 / 788 08 73
Telefaks: 02 / 788 08 72
E-pošta: info@polje-dom.si

Transakcijski račun: SI56 042020000658276 (NOVA KBM d.d.)
Vpis v sodni register: 1/081590
Osnovni kapital: 14.430€
Matična številka: 5764599
ID za DDV: SI55947395
Šifra dejavnosti: 52.483

Opozorilo po ZIsRPS
Polje-dom d. o. o. obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta rešiti sporazumno, rešujejo pred pristojnim sodiščem.